Burs Başvuru Koşulları - PAZAR EĞİTİM VAKFI

BURS BAŞVURU KOŞULLARI

• T.C. vatandaşı olmak
  • Lisans öğrencisi olmak
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak
  • Başarılı olarak üst sınıfa geçmiş olmak (ara sınıflar için)
  • Ailesi veya kendisinin Pazar’da ikamet ediyor olması ve Pazar nüfusuna kayıtlı olması
  • Ailesi veya kendisinin İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından hakkında sorgulama yapılabilmesi için Sorgu İzin Formu imzalamak

BURS VERİLMEYECEK HALLER

• Açık öğretim öğrencileri
  • Uzaktan öğretim öğrencileri
  • 25 yaşından büyükler
  • Hakkında adli soruşturma olanlar, Tutuklu olanlar, hüküm giyenler
  • Öğrenim gördüğü sürece yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

• TYT ve AYT Sonuç Belgelerinin örneği (e-devlet veya ÖSYM)
  • Öğretim kurumundan alınmış, devam edeceği sınıfı gösteren onaylı Öğrenci Belgesi
  • Nüfus Müdürlüğünden alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği belge) (e-devlet)
  • Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (e-devlet) (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinde adres bilgisi yer alıyorsa bu belgenin alınması gerekmemektedir.)
  • Nüfus Cüzdanı veya yeni kimlik kartınızın arkalı ve önlü fotokopisi
  • Adli Sicil ve Arşiv Kaydı belgesi (e-devletten alınabilir)
  • Ara sınıfta öğrenim görenler:Öğrenim süresince aldıkları dersleri,notları,genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesi (transkript)
  • İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfından imzalanacak Sorgu İzin Formu
  • Emekliler için aylık maaşı gösterir belge (e-devlet)
  • Üniversite okuyan kardeşlere ait öğrenci belgesi
  • Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi
  • Öğrencinin Ziraat Bankasına ait hesap numarası
  • NOT:2019 yılında vakfımızdan burs alan öğrencilerin sadece öğrenci belgesi ve  transkript vermeleri gerekmektedir.

BURSUN SÜRESİ VE SON BAŞVURU TARİHİ:

• Son başvuru tarihi 30 Eylül 2020’dir. Başvurular şahsen ya da öğrencinin ailesi tarafından bizzat yapılacaktır.
  • Burslar (1 Kasım - 30 Haziran) 8 ay ödenir.

BURSUN ÖDEME ŞEKLİ

• 2020-2021 eğitim öğretim yılı için 100 öğrenciye aylık 200,00 TL olacak şekilde burs verilecektir.
  • Her ayın ilk haftası olacak şekilde ödenecek olup Kasım ayının ilk haftası burs ödemeleri başlayacaktır.

BURS ALMAYA HAK KAZANANLARIN İLANI

Burs almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri Pazar Eğitim Vakfının www.pazaregitimvakfi.org.tr web sitesinde 26 Ekim 2020 tarihinde ilan edilecektir.

BURS BAŞVURU ADRESİ: Pazar Mahallesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı (Pazar Kaymakamlık Binası) Pazar Eğitim Vakfı No:9 Kat:4 Pazar/RİZE

İletişim : 0464 612 54 54 – 0464 612 10 72

Burs Başvuru Formu İçin Tıklayınız!