Pazar Eğitim Vakfı 'nın İşleyişi ve Başlatılan SMS ile Yardım Toplama Kampanyası - PAZAR EĞİTİM VAKFI

Kaymakamımız Sayın Ayhan TERZİ, bu yıl ilk kez öğrencilere burs verecek olan Pazar Eğitim Vakfı 'nın işleyişi ve başlatılan SMS ile yardım toplama kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaymakamımız yapmış olduğu konuşmasında “Pazar Eğitim Vakfımız bilindiği gibi 1991 yılında kurulmuş ve kurulduğu yıldan itibaren maddi imkânsızlıklar nedeniyle fazla bir faaliyeti olamamış. Ancak son dönemde sağ olsun hayırseverlerin de desteğiyle 1 Kasım itibariyle 50 öğrenciye 8 ay süreyle 200 TL burs vermeye başlayacağız. Bugün de hayırseverlerden bağış toplamak amacıyla cep telefonundan mesaj gönderme sistemimiz aktif oldu. Turkcell ve Vodafone hatlarından PAZAR yazarak 5301'e, Türk Telekom hattından ise PAZAR yazarak 5337’ye mesaj gönderiliyor. Bu şekilde 10 TL Pazar Eğitim Vakfına bağış geliyor. Bu bağışlar nereye gidecek derseniz; tamamen Pazar’daki öğrencilerin eğitimine harcanacak. Pazarlı olup dışarıda okuyan üniversite öğrencilerinin de eğitimine harcanacak. Eğitim kalitesinin yükseltilmesi için elimizden gelen tüm gayreti, hayırseverlerin destekleriyle yürütmüş olacağız. Pazar Eğitim Vakfı, tamamen kamu yararına olan bir kurum. Her dönemin kaymakamı bu kurumun yönetim kurulu başkanı oluyor direkt olarak. Yönetim kurulunda belediye başkanı, milli eğitim müdürü, mal müdürü ve dışarıdan da seçilmiş iki üye bulunuyor. Tamamen tarafsız ve şeffaf bir yapı çalışmalarını yürütüyor. Mesaj sistemimize yapılacak destek çok önemli. Eğitim kalitemizin yükseltilmesi adına tüm hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz.” dedi.

Basın mensuplarının sorduğu soruları da cevaplandıran Kaymakamımız, “25 Ekim’de Pazar Kaymakamlığı resmi internet sitemiz olan www.pazar.gov.tr adresinden burs kazanan 50 öğrencimizi açıklayacağız. 1 Kasım itibariyle de burs bedellerini yatırmaya başlayacağız. Vakfımız ilk kez burs verme işlemini bu yıl başlatıyor. Daha önce böyle bir faaliyeti olmamış. Başlangıç olarak bütçemizi de görerek 50 öğrenci ile başladık. Bağış oranları arttıkça bu sayıları yükseltmeyi düşünüyoruz. Amacımız bu yapının kurumsal olarak yaşatılmasıdır. Logomuzu da oluşturduk. İnternet sitesi olarak www.pazaregitimvakfi.org.tr adresimizi de aldık, en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Bu siteden tüm faaliyetler takip edilebilecek. Burada amacımız tamamen şeffaf, güvenilir bir yapı kurmak. Yapılan bağışlar ile harcamaların görüneceği, kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak bir sistem, kurumsal bir yapı oluşturmak en büyük hedefimiz.” dedi. Ardından Hamidiye İlk ve Ortaokulu Müdürü Halim Hakan ÖZCAN tarafından tasarlanıp yapılan Pazar Eğitim Vakfı logosunun tanıtımı yapıldı.

2019-10-04