Tarihçe - PAZAR EĞİTİM VAKFI

Tarihçe

Pazar Eğitim Vakfı 1991 yılında dönemin İlçe Kaymakamı Nevzat SİNAN başkanlığında, Belediye Başkanı Hamit SAYMAZ, İlçe Milli Eğiitm Müdürü Dursun GÜNEŞ, Mal Müdürü Yaşar YILDIZ, Pazar esnaflarından Erol HAZIR ve Macit ALİMOĞLU'ndan oluşan yönetim kurulu ile faaliyetlerine başlamıştır.
Pazar Eğitim Vakfı, ilçemizdeki Milli  Eğitim Müdürlüğüne bağlı her çeşit ve derecedeki eğitim kurumlarında eğitim ve öğretimin, toplum ve kişilerin ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılayacak nitelik ve niceliklere ulaşması için maddi ve manevi kaynaklar sağlamak amacıyla kurulmuştur.
Faaliyetlerine 2000'li yılların başına kadar aktif bir şekilde devam etmiştir. O tarihten itibaren Pazar Eğitim Vakfı herhangi bir faaliyette bulunmamıştır. 2018 yılında ilçemizde göreve başlayan Kaymakamımız Sayın Ayhan TERZİ'nin öncülüğünde ve himayelerinde vakıf canlandırılarak, tüzük değişikliği ile birlikte ilçemiz eğitimine destek sunmaya başlamıştır.
Vakfımız ilçemiz nufusuna kayıtlı olup başarılı olan lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine burs, ihtiyaç sahibi öğrencilerin barınma, beslenme ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ile bilimsel, kültürel ve araştırma faaliyetlerini desteklemek, eğitim kurumlarının hizmet kalitesini ve verimini arttırmayı ilke edinmiştir.